Ala Nemerenco: Voi merge în Parlament pentru a răspunde la întrebările deputaților

  • 12 Noiembrie 2021 16:16
Ala Nemerenco: Voi merge în Parlament pentru a răspunde la întrebările deputaților

Ministra sănătății, Ala Nemerenco, este gata să meargă în Parlament pentru a prezenta informații despre situația pandemică din țară și pentru a răspunde la întrebările deputaților. Astfel comentează ministra moțiunea simplă împotriva politicilor Ministerului Sănătății, înaintată de deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. Potrivit oficialei, orice moțiune este un exercițiu democratic, iar cu cât este mai democratică societatea, cu atât o moțiune vine să clarifice lucrurile, transmite IPN.

„Eu voi merge în Parlament. Voi utiliza această posibilitate ca să ofer de la tribuna Parlamentului informații despre situația pandemică din țară, să vorbesc despre problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate, să prezint rezultatele pe care le-am înregistrat la 100 de zile de guvernare, prioritățile noastre și să răspund la întrebările deputaților”, a declarat ministra într-o conferință de presă.

Întrebată dacă consideră că ministerul se descurcă în contextul pandemiei, Ala Nemerenco a făcut referire la numărul de cazuri de COVID-19 înregistrate în Republica Moldova, care este mai mic decât în alte țări din regiune. În opinia sa, acest lucru vorbește de la sine.

La ședința parlamentului din 11 noiembrie, deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au înaintată o moțiune simplă împotriva politicilor Ministerului Sănătății. Potrivit comuniștilor și socialiștilor, situația din domeniu a scăpat de sub control – prețurile la medicamente au crescut, nu este suficient echipament medical, numărul zilnic al infectărilor cu COVID-19 este în jur de 1500 de cazuri, iar numărul zilnic de decese a ajuns la 60. Deputatul BCS, Vladimir Odnostalco, a declarat în plenul Parlamentului că procesul de vaccinare împotriva COVID-19 stagnează, rata astăzi fiind la nivel de doar 27%. Potrivit lui, spitalele și secțiile COVID-19 sunt arhipline, iar sute de pacienți confirmați se tratează la domiciliu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău