Ala Nemerenco susține că socialistul Vladimir Odnostalco "a trepădat permanent la minister, cerşind sfere de interese". Reacția deputatului

  • 16 Noiembrie 08:45
Ala Nemerenco susține că socialistul Vladimir Odnostalco

Fostul ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Ala Nemerenco, afirmă că deputatul socialist Vladimir Odnostalco i s-a adresat de mai multe ori în privinţa numirii în diferite funcţii de conducere.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Nemerenco a menţionat pe pagina sa de facebook că Odnostalco "a trepădat permanent la minister, cerşind sfere de interese". În special, el a cerut ca "socialiştilor să le fie transmisă funcţia de vicedirector al Agenţiei Medicamentului", "era interesat de funcţia de director al Dispensarului Republican de Narcologie", "voia să controleze absolut domeniul luptei cu drogurile în ţară, să creeze o agenţie care să controleze acest domeniu".

De asemenea, Nemerenco a spus că Odnostalco "venea cu propuneri sa se întâlnească cu diferite persoane de prin ţări arabe, cointeresate în afaceri în medicina de la noi".

"Nu a primit niciodată nimic. Nici măcar asigurări. Vedeam cum fierbea socialistul cu intenţii capitaliste din el. Era nevoit să rabde atunci. Acum nu. Este o mare diferenţă între felul meu de a fi şi a lor, iar cea mai mare diferenţă este că eu am muncit onest pentru oameni, iar ei - doar pentru ei, promovând interese proprii şi de partid, afaceri, hoţii, râzând de lumea simplă", consideră fostul ministru.

La rândul său, Odnostalco a scris că, "rămasă peste bord, Nemerenco stăpâneşte cu succes profesia de bârfitoare". Potrivit lui, el a vizitat ministerul "strict pe probleme de lucru".

Anterior, Odnostalco, a menţionat pe reţelele de socializare că "în ultimele ore de aflare în funcţia de ministru al Sănătăţii, doamna Nemerenco "şi-a aranjat foştii secretari de stat în funcţia de directorii ai spitalelor republicane". Este vorba de Alexandru Voloc, numit director interimar la Spitalul clinic de boli contagioase. Nemerenco a scris în răspuns că "numirea s-a făcut până la desfăşurarea concursului dintr-un singur motiv: la demisia fostului conducător al spitalului, pe timpul încă a fostei conduceri a ministerului, situaţia a fost atât de critică, încât nimeni nu a dorit să accepte interimatul".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
5,76 °C
ceață
Umiditate:100 %
Vint:1 m/s
Wed
3 °C
Thu
3 °C
Fri
4 °C
Sat
9 °C
Sun
9 °C

Curs oficial BNM 10 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2684 -0.0634
USD 17.4021 -0.0257
RON 4.0326 -0.0118
UAH 0.7343 -0.0004
RUB 0.2731 -0.0004
Arhivă Radio Chișinău