Ala Nemerenco susține că socialistul Vladimir Odnostalco "a trepădat permanent la minister, cerșind sfere de interese". Reacția deputatului

  • 16 Noiembrie 2019 08:45
Ala Nemerenco susține că socialistul Vladimir Odnostalco

Fostul ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, afirmă că deputatul socialist Vladimir Odnostalco i s-a adresat de mai multe ori în privința numirii în diferite funcții de conducere.

Potrivit agenției INFOTAG, Nemerenco a menționat pe pagina sa de facebook că Odnostalco "a trepădat permanent la minister, cerșind sfere de interese". În special, el a cerut ca "socialiștilor să le fie transmisă funcția de vicedirector al Agenției Medicamentului", "era interesat de funcția de director al Dispensarului Republican de Narcologie", "voia să controleze absolut domeniul luptei cu drogurile în țară, să creeze o agenție care să controleze acest domeniu".

De asemenea, Nemerenco a spus că Odnostalco "venea cu propuneri sa se întâlnească cu diferite persoane de prin țări arabe, cointeresate în afaceri în medicina de la noi".

"Nu a primit niciodată nimic. Nici măcar asigurări. Vedeam cum fierbea socialistul cu intenții capitaliste din el. Era nevoit să rabde atunci. Acum nu. Este o mare diferență între felul meu de a fi și a lor, iar cea mai mare diferență este că eu am muncit onest pentru oameni, iar ei - doar pentru ei, promovând interese proprii și de partid, afaceri, hoții, râzând de lumea simplă", consideră fostul ministru.

La rândul său, Odnostalco a scris că, "rămasă peste bord, Nemerenco stăpânește cu succes profesia de bârfitoare". Potrivit lui, el a vizitat ministerul "strict pe probleme de lucru".

Anterior, Odnostalco, a menționat pe rețelele de socializare că "în ultimele ore de aflare în funcția de ministru al Sănătății, doamna Nemerenco "și-a aranjat foștii secretari de stat în funcția de directorii ai spitalelor republicane". Este vorba de Alexandru Voloc, numit director interimar la Spitalul clinic de boli contagioase. Nemerenco a scris în răspuns că "numirea s-a făcut până la desfășurarea concursului dintr-un singur motiv: la demisia fostului conducător al spitalului, pe timpul încă a fostei conduceri a ministerului, situația a fost atât de critică, încât nimeni nu a dorit să accepte interimatul".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău