Ala Nemerenco, după perchezițiile la Institutul Oncologic: Curățarea a început și va lua amploare

  • 22 Iulie 2023 08:35
Ala Nemerenco, după perchezițiile la Institutul Oncologic: Curățarea a început și va lua amploare

Ministra sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu o reacție în contextul celor patru șefi de la Institutul Oncologic vizați într-o anchetă a Centrului Național Anticorupție pentru pretinderea remunerațiilor ilicite. Aceasta a dat asigurări că „ministerul va stârpi modelele rușinoase de a intimida și condiționa pacienții și de a-și bate joc de propriul popor”. „Nu este un proces ușor curățarea, dar a început și va lua amploare”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook, transmite IPN.

„Acolo unde mesajul nu a atins înțelegerea cuvenită vom veni în vizită cu CNA. Mai ieri la Ialoveni, azi la Institutul Oncologic, mâine în altă parte. Acești bani sunt adunați din munca cuiva. Și văd că nu sunt deloc puțini”, a mai scris ministra.

Ea a spus că au fost pregătite toate calculele și va fi înaintată propunerea de majorare esențială a salariului personalului medical la rectificarea bugetului. „Înțelegem că medicii, personalul medical își doresc salarii pe măsura muncii care o fac și condiții moderne de lucru, echipamente, pentru a presta servicii de calitate. Ne-am asumat să realizăm aceasta într-un termen rapid. Și am cerut atât de puțin – atitudine bună, omenoasă față de pacienți și renunțarea la obiceiurile vechi de a lua bani, acolo unde aceste practici mai există”, a declarat Ala Nemerenco.

Ministra a adăugat că Institutul Oncologic este o instituție strategică și se va investi în ea până va corespunde cerințelor unui Centru Oncologic modern.

Amintim că 14 percheziții au fost desfășurate ieri de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție la ÎMSP ”Institutul Oncologic”, în cadrul unui dosar de corupere pasivă și activă în care sunt cercetați mai mulți medici cu funcții de conducere din cadrul instituției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău