Ala Nemerenco a avut o întrevedere cu noua șefă a Organizației Internaționale pentru Migrație în Rep. Moldova

  • 30 Iulie 19:37
Ala Nemerenco a avut o întrevedere cu noua șefă a Organizației Internaționale pentru Migrație în Rep. Moldova

Astăzi, 30 iulie, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a avut o întrevedere cu noua șefă a Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Republica Moldova, Ester Ruiz de Azua.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății, părțile au discutat despre proiectele realizate cu sprijinul OIM în domeniul sănătății în Republica Moldova, precum și perspectivele de colaborare pe viitor.

Ministra Ala Nemerenco a apreciat ajutorul oferit de OIM în consolidarea capacităților sistemului de sănătate, prin dotarea instituțiilor medicale cu echipamente performante, în special, în contextul crizei refugiaților, dar și compensarea cheltuielilor induse de serviciile medicale gratuite oferite refugiaților din Ucraina.

La rândul său, Ester Ruiz de Azua a reiterat deschiderea OIM de a sprijini în continuare refugiații, migranții și cetățenii Republicii Moldova, precum și reformele în sănătate.

Amintim că Ester Ruiz de Azua a preluat funcția de șefă de misiune al Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Republica Moldova în iulie 2024.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
29,4
Nori împrăștiați
Umiditate:45 %
Vint:3,09 m/s
Wed
22
Thu
20
Fri
22
Sat
23
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău