Al treilea pod peste râul Seim, distrus de ucraineni. Aprovizionarea rușilor în zona frontului din Kursk, serios afectată

  • 19 August 14:03
Al treilea pod peste râul Seim, distrus de ucraineni. Aprovizionarea rușilor în zona frontului din Kursk, serios afectată

Militarii ucraineni au distrus, luni, al treilea și ultimul pod peste râul Seim din zona Gluskovsk, regiunea Kursk, transmite meduza.io. Distrugerea podului nu a fost confirmată, deocamdată, de către armata ucraineană. Kievul a confirmat până acum distrugerea a două poduri în aceeași regiune. Recent, forțele aeriene ucrainene au difuzat chiar o înregistrare video cu distrugerea unui pod în regiune.

Despre distrugerea ultimului pod peste râul Seim au scris bloggerii ruși, dar și consilierul guvernatorului regiunii Kursk. Acesta a declarat că „distrugerea podului nu va oferi un avantaj serios, deoarece armata rusă ar putea organiza rapid traversarea râului cu ajutorul pontoanelor”, scrie Digi24.

Peste râul Seim existau trei poduri, în raionul Gluskovsk. Primul dintre acestea, în apropiere de satul Glușkovo, a fost distrus în urma unui atac din 16 august. Al doilea pod a fost distrus pe 18 august. Atunci, comandantul forțelor ucrainene declara:„Direcția Kursk. Minus încă un pod! Aviația Forțelor Aeriene Ucrainene continuă să priveze inamicul de capacitățile logistice cu lovituri aeriene de precizie, ceea ce afectează semnificativ cursul ostilităților".

Acum, trupele ruse de la sud de râul Seim sunt practic izolate și este de așteptat ca ucrainenii, care au forțat deja frontiera pe la nord de acest district să încerce o încercuire mai amplă, pentru a izola întregul district și pentru a forma un culoar între râu și frontiera de stat.

Zelenski a vorbit duminică, pentru prima dată, despre obiectivele operațiunii din regiunea Kursk: „Acum, sarcina noastră principală în cadrul operațiunilor defensive globale este să distrugem cât mai mult potențial de război rusesc posibil și să desfășurăm acțiuni contraofensive maxime”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău