Al treilea caz de coronavirus printre funcţionarii europeni

  • 06 Martie 18:48
Al treilea caz de coronavirus printre funcţionarii europeni

Un al doilea funcţionar al Consiliului Uniunii Europene, instituţia comunitară de la Bruxelles în care sunt reprezentate statele membre, a fost testat pozitiv pentru coronavirusul COVID-19, a declarat vineri pentru AFP o sursă diplomatică, scrie Agerpres.

Funcţionarul a fost izolat încă de marţi şi li s-a recomandat tuturor persoanelor care au intrat în contact cu el mai mult de 15 minute să efectueze testul pentru coronavirus şi să se izoleze.

Întrebată miercuri de site-ul Euractiv, o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, Dana Spinanţ, a confirmat atunci primul caz de infectare cu coronavirus printre funcţionarii europeni, fiind vorba despre un angajat al Agenţiei Europene de Apărare (European Defence Agency - EDA).

Un al doilea caz de infectare, de data aceasta în Consiliul UE, a fost confirmat în aceeaşi zi de o sursă europeană citată de AFP. Această persoană a intrat în contact şi cu ambasadoarea Croaţiei, ţară care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, astfel că reuniunea pe care reprezentanţii permanenţi ai statelor UE o aveau programată pentru vineri la Bruxelles a fost anulată, ca măsură de precauţie.

Deocamdată nu s-a luat nicio măsură deosebită la Consiliul UE, unde se desfăşoară vineri o reuniune extraordinară a miniştrilor europeni ai sănătăţii, convocată pentru examinarea măsurilor împotriva epidemiei.

Preşedintele Parlamentului European (PE), David Sassoli, a decis joi ca sesiunea plenară de săptămâna viitoare să nu se mai desfăşoare la Strasbourg, ci la Bruxelles, ca urmare a evoluţiei epidemiei de coronavirus în Franţa, unde au fost confirmate până în prezent 577 de cazuri de infectare, în timp ce în Belgia numărul acestora este de 109, dintre care 59 au fost diagnosticate joi.

Decizia lui Sassoli a stârnit proteste din partea unor eurodeputaţi francezi. ''O reuniune cu 27 de ambasadori este anulată la Bruxelles, dar preşedintele Parlamentului mută următoarea plenară cu 700 de eurodeputaţi veniţi din 27 de ţări pentru că 'riscul este mai mic ca la Strasbourg' ... de cine ne batem joc? Această jumătate de măsură de precauţie este o absurditate'', s-a revoltat pe Twitter Arnaud Danjean, vicepreşedinte al grupului popularilor europeni.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chişinău
3 °C
cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,6 m/s
Wed
12 °C
Thu
14 °C
Fri
13 °C
Sat
10 °C
Sun
11 °C

Curs oficial BNM 07 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1288 0.0934
USD 18.6369 0.0933
RON 4.1677 0.0188
UAH 0.6846 0.0077
RUB 0.2437 0.0032
Arhivă Radio Chișinău