Al șaselea contingent al Armatei Naționale va participa la operațiunea de menținere a păcii în Kosovo

  • 29 Noiembrie 2016 10:38
Al șaselea contingent al Armatei Naționale va participa la operațiunea de menținere a păcii în Kosovo

Al șaselea contingent al Armatei Naționale a Republicii Moldova va participa la operațiunea de menținere a păcii în Kosovo. Astăzi, la Ministerul Apărării de la Chișinău a avut loc ceremonia de detașare a celor 40 de militari la operațiunea internațională. 

La ceremonie au participat ministrul apărării Anatol Șalaru și președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti, comandantul suprem al Forțelor Armate. Oficialii au menționat necesitatea participării Republicii Moldova la astfel de operațiuni pentru a contribui la asigurarea securității și păcii.

Anatol Șalaru le-a cerut militarilor moldoveni să dea exemplu de comportament în astfel de acțiuni și pentru cei care îndeplinesc misiuni de pacificare în Republica Moldova, și care, potrivit ministrului, nu o fac în conformitate cu standardele internaționale. El s-a referit voalat în acest sens la pacificatorii ruși din Zona de Securitate de pe Nistru.

Contingentul, din care face parte un pluton de 33 de militari și 7 geniști, va pleca în Kosovo pe 5 decembrie și se va afla într-o bază militară italiană pe parcursul a șase luni. În acest context, ambasadorul Italiei la Chișinău Enrico Nunziata a remarcat buna cooperare dintre Republica Moldova și Alianța Nord-Atlantică.

Republica Moldova nu recunoaște independența Kosovo, dar participă cu contingente de menținere a păcii din 2014. Până în prezent, aproximativ 200 de militari moldoveni au fost detașați la această operațiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău