Al doilea român a fost infectat cu COVID-19 pe nava de croazieră aflată în carantină în Japonia / MAE a confirmat cazul

  • 19 Februarie 2020 12:39
Al doilea român a fost infectat cu COVID-19 pe nava de croazieră aflată în carantină în Japonia / MAE a confirmat cazul

Un al doilea român aflat la bordul navei de croazieră Diamond Princess este infectat cu coronavirus.Primul român care s-a îmbolnăvit la bordul navei era un membru al echipajului În total, 542 de oameni din 25 de țări au fost infectați la bordul Diamond Princess.

Update 11:45 Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, miercuri, că un al doilea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat la un cetățean român, membru al echipajului pe vasul de croazieră Diamond Princess. MAE mai precizează că autoritățile locale au transmis că toate persoanele prezente la bordul navei au fost supuse testelor medicale, fiind în așteptarea rezultatelor, conform unui anunț de presă al instituție remis, miercuri, MEDIAFAX.
 
Referitor la nava Westerdam, Ministerul de Externe spune că opt din cei nouă cetățeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turiști au părăsit Cambodgia, iar cel de-al nouălea a rămas în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră.
 
Redăm mai jos integral comunicatul de presă al MAE:
 
„În continuarea informațiilor referitoare la situația cetățenilor români aflați la bordul navelor de croazieră Diamond Princess și Westerdam, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:
 
Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetățean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess.
 
Misiunea diplomatică este în contact cu cetățeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine și nu manifestă simptome.
 
Potrivit datelor obținute de către reprezentanții ambasadei, autoritățile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în așteptarea rezultatelor.
 
În ceea ce privește nava Westerdam, potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Hanoi (acreditată și pentru Regatul Cambodgia) de la autoritățile cambodgiene, opt din cei nouă cetățeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turiști au părăsit Cambodgia, cel de-al nouălea rămânând în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră”, conchide sursa citată.
 
Primul român depistat cu coronavirus se află în spital de aproape o săptămână, iar starea sa de sănătate este una bună. Despre al doilea cetățean român nu se cunosc deocamdată prea multe detalii. Despre primul se știe că este din județul Argeș.
 
Nava de croazieră Diamond Princess se află în carantină de două săptămâni în largul coastelor Japoniei. Cei 500 de pasageri și membri ai echipajului sunt debarcați în Japonia, iar cei care nu au avut simptomele specifice coronavirusului și care nu au intrat în contact cu cei bolnavi sunt lăsați să plece.
 
Pe această navă au fost înregistrate 542 de cazuri de infectare cu virusul care face ravagii în China”.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău