Ajutor oferit de hotelierii din România pentru cei din R.Moldova. „Am ales această perioadă în mod special, pentru a sărbători împreună cu colegii noștri moldoveni Ziua Unirii Principatelor Române”

  • 26 Ianuarie 13:59
Ajutor oferit de hotelierii din România pentru cei din R.Moldova. „Am ales această perioadă în mod special, pentru a sărbători împreună cu colegii noștri moldoveni Ziua Unirii Principatelor Române”

Hotelierii din Republica Moldova intenționează să dezvolte un parteneriat cu cei din România, de la care să învețe metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente, cum ar fi vânzări, rezervări, promovare, dar și lucrul cu personalul, informează Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Potrivit unui comunicat, remis duminică AGERPRES, Federația Patronatelor din Turismul Românesc, împreună cu SKAL Internațional București, a organizat în perioada 24-27 ianuarie 2020 un infotur pentru o delegație formată din 20 de reprezentanți ai hotelurilor din Republica Moldova, aceștia fiind interesați să cunoască dotările camerelor și facilitățile acordate de hotelurile românești, dar și metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente: vânzări, rezervări, promovare, dar și lucrul cu personalul.

Cu acest prilej, hotelierii din Republica Moldova au vizitat 14 hoteluri de 4 și 5 stele din București, atât ale lanțurilor internaționale, cât și investiții românești, printre care Capital Plaza, Ambasador, Sheraton, Intercontinental, Cismigiu, Lido, Pullman și Phoenicia Grand Hotel, care a fost gazda principală a grupului. În programul vizitei a fost inclus un tur al Capitalei, dar și restaurantele Cercul Militar Național și Pescăruș, unde s-au servit produse tradiționale românești.

"Pentru început, partenerii noștri din Republica Moldova doar au vizitat hotelurile, urmând ca anul viitor să facă școlarizare practică. În Republica Moldova, nu sunt multe lanțuri hoteliere, motiv pentru care hotelierii din această țară, cei care vor să ajungă la nivel european, s-au gândit că cel mai bine ar fi să învețe de la noi, pentru că hotelurile românești sunt competitive pe piața europeană. Această acțiune este susținută financiar integral de membrii FPTR printre care se numără și SKAL International București. Am ales această perioadă în mod special, pentru a sărbători împreună cu colegii noștri moldoveni Ziua Unirii Principatelor Române", a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al FPTR.

La rândul său, Stanislav Rus, președintele Asociației Naționale a Hotelurilor și Restaurantelor din Republica Moldova, a precizat că scopul acestui infotur constă în continuarea promovării și dezvoltării parteneriatului turistic dintre Republica Moldova și România pe segmentul hotelier, eficientizării dialogului profesionist dintre hotelieri, dar și familiarizării hotelierilor moldoveni cu cele mai bune practici și tehnici de management folosite în administrarea business-ului hotelier din țara noastră.

Acesta a fost al doilea infotur pentru Asociația Hotelierilor din Republica Moldova.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) este singura federație reprezentativă la nivel de de sector de activitate "turism, hoteluri, restaurante"
având în componență angajatori care asigură venituri salariale pentru 73.752 de persoane și deține peste 80% din cifra de afaceri a acestui domeniu de activitate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
3
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,1 m/s
Mon
1
Tue
0
Wed
2
Thu
3
Fri
6

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău