Ajutor material pentru persoane în etate

  • 25 Septembrie 2015 17:09
Ajutor material pentru persoane în etate

În ajunul Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate, persoanele nevoiașe de vârsta a treia vor primi ajutoare materiale unice.

Fondurile locale de susținere socială a populației urmează să stabilească categoriile beneficiarilor și mărimea ajutoarelor materiale prin deciziile respective ale consiliilor de administrație a fondurilor nominalizate, transmite IPN.

În acest sens, din mijloacele Fondului republican de susținere socială a populației au fost alocate 5,5 milioane de lei. Beneficiarii selectați urmează a fi înștiințați de către asistentul social, iar ulterior ajutorul material va putea fi ridicat de la oficiul poștal din localitate. Banii urmează să fie repartizați până pe data de 1 octombrie.

În municipiul Chișinău vor fi acordate ajutoare unice a câte 500 lei pentru 900 de persoane, cu vârsta de 75 ani și mai mult, ce nu dețin pensii mai mari de 1100 lei și nu au beneficiat de niciun fel de ajutor material în anul 2015. Listele conform criteriilor stabilite vor fi perfectate și prezentate de către Direcția generală  asistență socială și protecție a familiei a capitalei.

În anul 1990, la sesiunea a 45-a a Asambleei ONU, a fost aprobată Hotărârea de a marca în fiecare an la 1 octombrie – Ziua Internațională a Oamenilor în Etate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău