Agricultorii pun protestele pe pauză. Revin la negocieri cu premierul

  • 10 Iunie 2023 15:00
Agricultorii pun protestele pe pauză. Revin la negocieri cu premierul

După două zile de proteste în teritoriu, Asociația Forța Fermierilor a decis să le întreruptă și să dea curs propunerii prim-ministrului Dorin Recean de a reveni la negocieri. Reprezentanții asociației precizează că, dacă la discuții nu vor ajunge la o înțelege, confirmată în scris, pe 19 iunie, fermierii vor organiza un protest de amploare în capitală și în toată țară, transmite IPN.

„Pe parcursul săptămânii viitoare să participăm activ în negocieri cu domnul Recean pe subiectele îndeplinirii revendicărilor fermierilor, cu axarea pe problema acordării urgente a sprijinului financiar agricultorilor mici și mijlocii pentru culturile de primă grupă, achitarea urgentă a datoriilor la subvențiile și impunerea portului Giurgiulești să exporte prioritar producția agricolă moldovenească”, se arată într-un comunicat de presă al asociației.

Forța Fermierilor a decis să organizeze întruniri în toate raioanele țării pentru a informa și pentru a mobiliza agricultorii la acțiunile lansate de asociație. „În cazul în care nu înregistrăm progresul în negocieri, confirmat în scris din partea domnului prim-ministru, luni, 19 iunie vom organiza un protest de amploare, cu tehnica agricolă, în capitală și în toată țară, cu posibilă blocare a tuturor traseelor principale pentru o numită perioadă”, se arată în mesajul Asociației Forța Fermierilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău