Agricultorii pot solicita subvenții în avans și subvenții post-investiție

  • 15 Septembrie 2023 17:51
Agricultorii pot solicita subvenții în avans și subvenții post-investiție

Începând cu săptămâna viitoare, agricultorii pot depune cererile de acordare a subvențiilor post-investiție. Cererile vor fi acceptate până pe 16 noiembrie. Tot din 18 septembrie și până pe 16 noiembrie, fermierii pot depune cereri de solicitare a subvențiilor în avans, transmite IPN.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare precizează că subvențiile post-investiție vor fi acordate domeniilor prioritare stabilite în urma consultărilor cu mediul de afaceri. Astfel, fermierii își vor recupera o parte din cheltuieli pentru investițiile realizate în plantații, sere, echipamente de irigare, ferme zootehnice, tehnologii de lucrare a solului, infrastructură post-recoltare, dezvoltarea agroturismului rural etc.

Cererile de subvenționare pot fi depuse la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură din raza teritorială în care s-a efectuat investiția. Documentele pot fi accesate pe pagina AIPA.

MAIA a lansat și apelul de depunere a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans. Cererile pot fi depuse la oficiile teritoriale AIPA. Sunt încurajați să participe toți cei care intenționează să lanseze sau să dezvolte afaceri în sectorul agricol și mediul rural. Statul va finanța investițiile pentru îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice rurale, dezvoltarea infrastructurii exploatației agricole, diversificarea activităților economice rurale și stimularea producerii pe teren protejat.

Eligibili pentru această măsură de subvenționare sunt fermierii micro și mici, persoanele juridice sau fizice care desfășoară activități în mediul rural sau activități agricole, altele decât fermierul, unitățile administrativ teritoriale, organizațiile din domeniul cercetării și inovării, instituții de învățământ cu profil agroindustrial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău