Reprezentanții fracțiunilor parlamentare a PSRM, PDM, PAS și Platforma DA au avut o rundă de dialog pe marginea a trei subiecte importante pe agenda societății

  • 11 August 2020 13:40
Reprezentanții fracțiunilor parlamentare a PSRM, PDM, PAS și Platforma DA au avut o rundă de dialog pe marginea a trei subiecte importante pe agenda societății

Reprezentanții fracțiunilor parlamentare a PSRM, PDM, PAS și Platforma DA au avut astăzi o rundă de dialog pe marginea a trei subiecte importante pe agenda societății - situația din agricultură, situația pandemică și organizarea anului școlar. Deși au apreciat inițierea dialogului, puterea și opoziția au ieșit de la întrevederea care a durat aproximativ două ore cu viziuni diferite în ce privește una din principalele solicitări ale Platformei DA și PAS - convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului.

Discuțiile au fost în contradictoriu, dar începutul dialogului este salutabil, a declarat după ședința comună, președintele fracțiunii PDM, Dumitru Diacov. El a anunțat că în urma discuțiilor s-a decis crearea a două grupuri de lucru sectoriale, pentru agricultură și domeniul învățământului, ambele fiind coordonate de reprezentanții PDM. Totodată, Dumitru Diacov a exprimat opinia majorității parlamentare că nu este cazul convocării a unei ședințe extraordinare a Legislativului în situația în care nu există consens pe marginea anumitor chestiuni.

De asemenea, reprezentantul PSRM, Vlad Bătrâncea, a declarat că Parlamentul se poate convoca doar după ce vor fi convenite modalități de acoperire financiară a inițiativelor ce urmează a fi discutate.

Pe de altă parte, opoziția cere în continuarea convocarea de urgență a Parlamentului. Președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, a amintit că măsuri pentru reducerea consecințelor secetei urmau a fi luate cu mult timp în urmă.

Președintele fracțiunii Platformei DA, Alexandru Slusari a menționat la rândul său că agricultorii nu așteaptă dialog și promisiuni, ci decizii concrete.

Amintim că Platforma DA a cerut și anterior convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului. Alexandru Slusari a precizat că dacă majoritatea nu va accepta această solicitare în urma discuțiilor, va relua procesul de colectare a semnăturilor în acest sens.

Amintim că întrevederea de astăzi a avut loc la inițiativa reprezentanților Partidului Democrat. Formațiunea Pro Moldova și Partidul Șor nu au fost invitate la întrevedere, chiar dacă au reprezentanți în actualul Legislativ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Mon
26
Tue
25
Wed
20
Thu
23
Fri
24
Arhivă Radio Chișinău