Aglomerație infernală în Italia pentru testare anti-Covid. Oamenii au stat la cozi uriașe la farmacii și la centrele drive-through

  • 25 Decembrie 2021 15:47
Aglomerație infernală în Italia pentru testare anti-Covid. Oamenii au stat la cozi uriașe la farmacii și la centrele drive-through

Ajunul Crăciunului a adus cozi uriașe la farmaciile din orașele italiene. Spre deosebire de anii anteriori, italienii nu s-au îngrămădit în centrele comerciale, ci la farmacii, pentru a se testa anti-Covid.

Cei care vor să meargă cu trenul, cu autobuzul sau cu avionul trebuie să prezinte un test negativ, conform noilor reguli, scrie Corriere della Serra.

O astfel de situație a fost la Milano. Vaccinați sau nevaccinați, italienii au stat la cozi uriașe, ca să se testeze.

Oamenii au vrut să își ia o măsură de precauție în plus, în condițiile în care  Italia se află în plin val cinci, accentuat de varianta Omicron. Au fost dornici să se testeze nu doar cei care urmau să plece într-o călătorie, ci și cei care au vrut să petreacă sărbătorile în familie.

În multe farmacii din Milano s-a ajuns la situația ca oamenii să nu mai poată ajunge să se testeze din cauza aglomerației.

Totodată, în Perugia, italienii au mers cu mașina la un centru de testare drive-through. Imagini filmate cu drona au surprins aglomerația creată și cozile uriașe.

Autoritățile italiene au înăsprit joi restricțiile pentru a reduce creșterea infecțiilor COVID-19, inclusiv prin interzicerea tuturor evenimentelor publice în noaptea de Revelion, după ce numărul cazurilor zilnice a atins un nivel maxim din cauza variantei Omicron.

Ministrul sănătății, Roberto Speranza, a declarat că purtarea măștii va fi din nou obligatorie în aer liber și a cerut oamenilor să folosească măștile de o calitate superioară, precum cele tip Ffp2, în transportul public și în alte locuri publice, cum ar fi teatre, cinematografe și la evenimente sportive.

În plus, concertele și evenimentele în aer liber vor fi interzise până pe 31 ianuarie, iar discotecile și cluburile de noapte vor fi și ele închise, într-un efort de a preveni socializarea în masă caracteristică vacanței de iarnă.

Totodată, guvernul a decis să reducă de la 1 februarie 2022 durata certificatului sanitar de la nouă la șase luni precum și perioada de administrare a dozei de rapel „booster”, de la cinci, la patru luni.

Anunțul guvernului a venit în ziua în care Italia a înregistrat un nou vârf de 44.595 de cazuri noi de coronavirus – o creștere de peste 70% în doar o săptămână, în condițiile în care varianta mai infecțioasă Omicron a început să se răspândească în toată țara.

Mortalitatea este și ea în creștere, fiind raportate joi 168 de decese, cel mai mare număr din luna mai, dar rămâne cu mult sub ratele observate în timpul valurilor anterioare, datorită în principal numărului mare de persoane vaccinate.

Speranza a spus că aproape 89% dintre italieni au fost vaccinați, dar guvernul vrea să accelereze livrarea dozelor pentru „booster”, văzut drept cel mai eficient scut împotriva variantei Omicron, care începe să devină varianta dominantă din Europa și Statele Unite.

Italia a fost prima țară occidentală afectată de pandemie anul trecut și a înregistrat până acum 136.245 de decese – al doilea cel mai mare număr din Europa după Marea Britanie.

Cu toate acestea, campania sa de vaccinare s-a dovedit una dintre cele mai eficiente din lume, iar guvernul a declarat că este hotărât să evite revenirea la carantine la nivel național.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
31,08
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,36 m/s
Fri
25
Sat
25
Sun
25
Mon
28
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău