Agenția pentru Supraveghere Tehnică va fi reorganizată în Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică

  • 26 Mai 17:10
Agenția pentru Supraveghere Tehnică va fi reorganizată în Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică

Agenția pentru Supraveghere Tehnică va fi reorganizată în Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică. În vederea demarării procedurilor de restructurare, deputații au votat modificarea mai multor acte legislative, transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentarului Republicii Moldova.

Reorganizarea instituției face parte din Planul de acțiuni al Guvernului pentru anul 2023. Elaborarea proiectului de lege a fost precedată de realizarea de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a unei analize detaliate cu referire la activitatea Agenției pentru Supraveghere Tehnică.

Ca rezultat, au fost identificate mai multe probleme legate de funcționalitatea acestei autorități administrative. Potrivit executivului, reorganizarea agenției va contribui la crearea tuturor premiselor pentru asigurarea funcționării eficiente, reieșind din rolul său în calitate de organ cu funcții de supraveghere și control. Se urmărește, inclusiv, creșterea transparenței și a gradului de încredere a cetățenilor față de această instituție, a menționat Lilia Dabija, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:2,06 m/s
Mon
18
Tue
19
Wed
18
Thu
20
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău