Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor are un nou site
-
10 Noiembrie 17:35
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) va avea mai multe oportunități să-și disemineze informațiile de interes public, conform funcțiilor și domeniilor încredințate, după ce a fost lansată o nouă versiune a paginii-WEB a instituției (www.ansa.gov.md), transmite MOLDPRES.
ANSA afirmă că versiunea nouă este acum și mai transparentă, oferind mai lesne acces utilizatorilor la date relevante și actualizate – o punte de comunicare bidirecțională, care facilitează recepționarea eficientă a solicitărilor din partea cetățenilor Republicii Moldova.
„Site-ul a fost creat astfel încât utilizatorii să poată accesa mai ușor resursele și informațiile din domeniul siguranței alimentelor și sănătatea animală, inclusiv ghiduri despre manipularea corectă a alimentelor, păstrarea acestora și identificarea riscurilor ce pot avea impact negativ asupra sănătății publice. Noua versiune a paginii-web oficiale rezultă a fi și o platformă de comunicare între Agenție și consumatorii care pot sesiza, direct pe pagină, orice încălcarea a drepturilor și intereselor lor (compartimentul DEPUNE O PETIȚIE)”, explică sursa citată.
Totodată, se pun la dispoziție informații cu privire la cadrul legislativ și reglementările în vigoare, astfel încât agenții economici și consumatorii să fie informați despre drepturile și responsabilitățile ce le revin. Informațiile publicate pe pagina-web oficială a autorității vor ajuta la creșterea conștientizării cu privire la problemele de siguranță alimentară, inclusiv importanța alegerilor alimentare sănătoase.
„Prin integrarea tehnologiei în promovarea transparenței și comunicării pro active a paginii-web oficiale a Agenției, aceasta devine un instrument vital în consolidarea relației cu cetățenii și publicul on-line, reflectând angajamentul continuu al instituției față de informarea societății și protejarea continuă a consumatorilor”, indică Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.
Web-ul ANSA a fost elaborat prin intermediul Proiectului ”Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, co-finanțat de către Agenție, Uniunea Europeană și Ministerul Federal german pentru cooperare economică și dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).