Agenția Medicamentului a mai aprobat un studiu clinic destinat tratamentului COVID-19

  • 10 August 2020 15:25
Agenția Medicamentului a mai aprobat un studiu clinic destinat tratamentului COVID-19

Un nou studiu clinic, destinat tratamentului infecției COVID-19, a fost aprobat astăzi în cadrul ședinței Comisiei Medicamentului pe lângă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), transmite MOLDPRES.

Studiul este unul internațional și multicentric, care se desfășoară la inițiativa unui centru de cercetare din Marea Britanie, producătorii medicamentului fiind două companii farmaceutice din Australia, potrivit sursei citate.

“Cercetarea medicală este vitală pentru obținerea de noi tratamente orientate pe rezultate clinice pozitive în beneficiul pacienților. AMDM în comun cu Universitatea de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” este în permanentă căutare de soluții inovative, pentru a identifica metode de tratament eficiente pe care le așteaptă pacienții și medicii din Republica Moldova”, a declarat Eremei Priseajniuc, directorul general al AMDM.

Studiul clinic se va desfășura în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și Institutului de Medicină Urgentă.

Anterior, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a mai aprobat trei studii clinice ale medicamentelor, destinate tratamentului infecției COVID-19, desfășurate de către companii farmaceutice cu renume din UE și SUA.

Toate studiile clinice desfășurate în Republica Moldova sunt efectuate sub supravegherea și evaluarea Comitetului Național de Expertiză Etică a Studiului Clinic pe lângă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău