Agenția de Mediu: Autorizarea tăierilor pentru arborii uscați este examinată prioritar

  • 09 Iunie 2022 09:30
Agenția de Mediu: Autorizarea tăierilor pentru arborii uscați este examinată prioritar

Autorizarea tăierilor pentru arborii uscați sau cei care prezintă pericol pentru cetățeni este examinată în mod prioritar, fiind eliberate autorizațiile în termen. Asigurări în acest sens sunt date de Agenția de Mediu, care numește nefondate criticile aduse de primarul Ion Ceban, transmite IPN.

Într-un comentariu expediat redacției IPN, Agenția de Mediu precizează că afirmațiile primarului că foarte multe solicitări în continuare sunt neglijate, respinse de către Agenția de Mediu și că foarte mulți arbori necesită intervenție imediată, dar se refuză să fie eliberate permise, „nu sunt întemeiate pe fapte constatate și promovează interpretări personale ale unor persoane și, în esență, sunt false”.

Potrivit Agenției de Mediu, în ultima perioadă a fost emisă o singură decizie de refuz la solicitarea de a defrișa 30 de arbori. Iar motivul a fost că întreprinderea municipală ,,Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” a indicat în actul fitosanitar, la categoria ,,starea arborilor”, că aceștia reprezintă impediment pentru lucrările de reabilitare a carosabilului și trotuarului.

„Prin urmare, deoarece a fost solicitată tăierea arborilor în cadrul unor lucrări de reconstrucție a spațiilor verzi, și nu a celor uscați sau care reprezintă pericol, Agenția de Mediu a emis decizia de refuz, unde au fost prescrise recomandări cu privire la prezentarea actelor suplimentare stabilite art. 21 din Legea nr. 591/1999 cu privire la spațiile verzi ale localităților urbane și rurale”, se menționează în comentariul Agenției de Mediu.

În perioada 27 mai – 6 iunie, 271 de arbori uscați au fost doborâți, iar 272 au fost curățați. În Parcul Valea Morilor într-o singură zi s-a intervenit la curățarea și defrișarea a 131 de copaci.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău