Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură va fi reorganizată

  • 21 Martie 2017 12:12
Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură va fi reorganizată

Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA) va fi reorganizată în baza Legii cu privire la principiile de bază ale activității de subvenționare în agricultură și mediul rural, adoptată de către Parlament la 16 decembrie 2016 și publicată recent în Monitorul Oficial (03.03.17).

AIPA va avea statut de instituție publică la autogestiune, cu buget propriu și conturi bancare. În prezent AIPA are statut de autoritate administrativă, transmite IPN.

Potrivit unui proiect de decizie a Guvernului, propus pentru dezbateri, AIPA va avea un Consiliu de Supraveghere, format din șapte membri: doi din partea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, doi din partea asociațiilor producătorilor agricoli și câte unul din partea AIPA, Ministerului Finanțelor și  Cancelariei de Stat.

Consiliul va institui un mecanism de monitorizare de către societatea civilă a atingerii obiectivelor măsurilor de subvenționare, inclusiv a rezonabilității costurilor. De asemenea, va organiza concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și doi vicedirectori ai AIPA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău