Aflarea în afara domiciliului între 22.00 și 07.00 – interzisă în șase localități din Drochia

  • 10 Martie 2021 11:10
Aflarea în afara domiciliului între 22.00 și 07.00 – interzisă în șase localități din Drochia

În șase localități din raionul Drochia, inclusiv în orașul Drochia, a fost dispusă interzicerea aflării persoanelor în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă între orele 22.00 și 07.00. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia raională extraordinară de sănătate publică, având în vedere numărul mare de cazuri de COVID-19 înregistrate în aceste localități, transmite IPN.

Este vorba despre orașul Drochia, satul Miciurin, satul Țarigrad, satul Pelinia, comuna Șuri și satul Chetrosu. Măsura se aplică începând de astăzi și până pe 24 martie.

Potrivit deciziei, autoritățile administrației publice din raion, serviciile publice desconcentrate, precum și instituțiile publice vor renunța temporar la primirea persoanelor în audiență. Consultarea se va face prin intermediul telefoniei sau a poștei.

Comisia interzice aflarea în locurile publice deschise în grupuri mai mari de 3 persoane (excepție membrii de familie).

Potrivit aceleiași decizii, unitățile de alimentație publică (de tipul restaurantelor, barurilor, cantinelor, cafenelelor) vor admite organizarea și desfășurarea evenimentelor festive cu participarea unui număr mai mic de 20 de invitați, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și a instrucțiunii privind prevenirea infecției COVID-19.

Se permite desfășurarea activităților de sport, fitness sau dans în sălile de sport, cu tineri cu vârsta de peste 18 ani, în număr nu mai mare de 20 de persoane.

Vor fi instituite trei echipe mobile care vor verifica respectarea măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19 de către agenții economici și persoanele fizice.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică din decizie va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională sau penală a persoanelor vinovate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău