Afișarea stării sistemului electroenergetic național, suspendată până la 2 iunie. Decizia a fost luată pentru a evita eventuale provocări

  • 30 Mai 2023 18:18
Afișarea stării sistemului electroenergetic național, suspendată până la 2 iunie. Decizia a fost luată pentru a evita eventuale provocări

Moldelectrica va suspenda afișarea în timp real a stării sistemului electroenergetic național până pe data de 2 iunie. Un comunicat de presă al întreprinderii precizează că decizia a fost luată a evita eventuale provocări, transmite IPN.

Potrivit Moldelectrica,  astăzi, la ora 11.03, s-a deconectat avariat una din liniile electrice de importanță sistemică, fără a provoca deconectarea consumatorilor, iar la ora 13.28 s-a deconectat o linie de importanță sistemică în partea de vest a Ucrainei, provocând  căderea frecvenței în sistemul electroenergetic al blocului Ucraina – Moldova, ceea ce a dus la deconectarea sarcinilor electrice în rețeaua națională. Toate liniile de transport din Republica Moldova au fost reconectate în decurs de o oră.

Dispeceratul Moldelectrica în comun cu dispecerii Premier Energy Distribution și RED-Nord lucrează la restabilirea alimentării cu energie electrică din rețeaua de medie tensiune a tuturor consumatorilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău