Afganistan | Spania repatriază personalul ambasadei la Kabul

  • 14 August 2021 11:36
Afganistan | Spania repatriază personalul ambasadei la Kabul

Ministerul spaniol de Afaceri Externe a anunțat vineri începerea repatrierii personalului ambasadei sale la Kabul și a expatriaților săi în contextul ofensivei talibanilor care se îndreaptă către capitala afgană, relatează AFP.

Ministrul José Manuel Albares a anunțat într-un comunicat ''începutul repatrierii personalului ambasadei, al spaniolilor care au rămas în țară și al afganilor și familiilor acestora care au lucrat alături de noi''.

"Spania este pregătită pentru orice eventualitate, inclusiv pentru evacuarea ambasadei, dacă este necesar", a adăugat șeful diplomației spaniole.

Cu excepția ambasadei, șase cetățeni spanioli au mai rămas vineri în Afganistan, potrivit ministerului. Acesta ''lucrează pentru a coordona transferul cetățenilor afgani care au colaborat la misiuni militare și proiecte de cooperare spaniole în Afganistan'', în contact cu celelalte ministere implicate.

Din 2014, 55 de traducători și familiile acestora au primit statutul de refugiat în Spania, potrivit cifrelor Ministerului de Interne.

Forțele spaniole s-au retras complet din Afganistan în mai 2021, după aproape 20 de ani de misiune, timp în care au pierdut 100 de soldați.

Mai multe țări, între care Statele Unite, Regatul Unit, Norvegia, Danemarca și Finlanda, au anunțat evacuarea personalului ambasadelor și a expatriaților.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău