Afganistan | Patru persoane, inclusiv un copil și un jurnalist, uciși în urma unui atentat cu bombă

  • 25 Septembrie 2019 16:40
Afganistan | Patru persoane, inclusiv un copil și un jurnalist, uciși în urma unui atentat cu bombă

Patru persoane, între care un jurnalist și un copil, au fost uciși în explozia unei bombe plasate la intrarea într-un birou de campanie al președintelui Ashraf Ghani din Kandahar, în sudul Afganistanului, au anunțat miercuri surse oficiale citate de AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

Abdul Hamid Hotaki, care prezenta știrile la postul local de radio Hewad, se întorcea acasă marți seara când a fost grav rănit de explozie, alături de alți șapte civili, a precizat un purtător de cuvânt al guvernatorului din Kandahar.

Hotaki și alți civili răniți au fost transportați imediat la spital, dar din păcate el a murit câteva ore mai târziu, a menționat acesta.

Între ceilalți trei morți în explozie se numără și un copil, a indicat Ministerul de Interne afgan, care a atribuit atentatul talibanilor.

Talibanii au amenințat că vor face tot posibilul pentru a împiedica desfășurarea alegerilor prezidențiale de sâmbătă, 28 septembrie, considerându-le nelegitime.

Săptămâna trecută, un atentat sinucigaș la o reuniune electorală la nord de Kabul, revendicat de talibani, s-a soldat cu 26 de morți.

Tot miercuri, o altă explozie a vizat un birou de campanie al președintelui Ghani la Lashkar Gal, în provincia sudică Helmand. Trei persoane au fost rănite în acest incident.

Afganistanul este considerată cea mai periculoasă țară pentru ziariști, care se expun la imense riscuri lucrând în această zonă de conflict și uneori sunt vizați direct de atacuri.

Cel puțin 15 ziariști și angajați din presă au fost uciși în Afganistan în 2018, considerat cel mai sumbru an de până acum pentru această profesie în această țară, potrivit organizației Reporteri fără frontiere.

În aprilie 2018, fotograful-șef al AFP din Afganistan, Shah Marai, și-a pierdut viața alături de alte 24 de persoane, între care opt jurnaliști, într-un atac sinucigaș la Kabul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău