Afganistan: ONU a început retragerea unei părți a angajaților

  • 19 August 2021 08:14
Afganistan: ONU a început retragerea unei părți a angajaților

ONU a început evacuarea unei părți a angajaților săi în Afganistan, a declarat un purtător de cuvânt, în timp ce sute de persoane încearcă să fugă din țară după revenirea la putere a talibanilor, relatează AFP citat de AGERPRES.

Aproximativ 100 de angajați ai ONU vor fi evacuați spre Almatîi, Kazahstan, a afirmat Stéphane Dujarric, fără a preciza dacă sunt străini sau afgani.

„Aceasta este o măsură temporară care permite ONU să continue să acorde ajutor populației din Afganistan cu un minim de perturbări și, în același timp, care reduce riscurile pentru personal", a explicat el, subliniind că ONU rămâne ''angajată'' în misiunea sa de a sprijini populația.

Misiunea ONU de asistență în Afganistan (UNAMA) are aproximativ 300 de străini și peste 700 de afgani la Kabul, sediul său central.

Insurgenții talibani au preluat controlul asupra capitalei afgane duminică, la aproape 20 de ani după ce au fost îndepărtați de la putere de către o coaliție internațională condusă de Statele Unite în urma atentatelor din 11 septembrie 2001.

Victoria fulgerătoare a talibanilor, înlesnită de retragerea trupelor americane, a provocat scene de haos pe aeroportul din Kabul unde mii de oameni încearcă de luni să urce în avioane închiriate de țări străine pentru a-și evacua cetățenii și pe afganii care au lucrat cu forțele străine. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău