Afganistan: Interdicție de circulație pe timp de noapte în 31 din cele 34 de provincii, din cauza ofensivei talibanilor

  • 24 Iulie 2021 17:01
Afganistan: Interdicție de circulație pe timp de noapte în 31 din cele 34 de provincii, din cauza ofensivei talibanilor

Autoritățile afgane, confruntate în ultimele două luni cu o puternică ofensivă pe toate fronturile a talibanilor, au decretat sâmbătă o interdicție de deplasare pe timp de noapte pe aproape întreg teritoriul țării, cu excepția a trei provincii, printre care Kabul, transmite AFP, citat de Agerpres.

'Pentru a stopa violența și a limita mișcările talibanilor, este decretată o interdicție de deplasare pe timp de noapte în 31 de provincii din țară', a comunicat Ministerul de Interne.

Nu sunt vizate de această măsură provinciile Kabul, Panjshir (nord-est) și Nangarhar (est), precizează ministerul afgan.

Purtătorul de cuvânt adjunct al ministerului, Ahmad Zia Zia, a precizat într-un mesaj către jurnaliști că interdicția va fi în vigoare între orele 22.00 și 04.00, dar nu și pentru cât timp.

Talibanii desfășoară din luna mai o ofensivă pe toate fronturile împotriva forțelor afgane, în timp ce trupele internaționale își continuă retragerea definitivă din această țară, operațiune prevăzută să se încheie la sfârșitul lunii august.

Talibanii au cucerit mari teritorii rurale, în timp ce armata afgană, care nu a opus decât o slabă rezistență, nu mai controlează, practic, decât capitalele provinciilor și axele rutiere principale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău