Afganistan: Boris Johnson convoacă vineri o reuniune de urgență

  • 13 August 2021 18:33
Afganistan: Boris Johnson convoacă vineri o reuniune de urgență

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a convocat o reuniune guvernamentală de criză vineri după-amiază pe tema situației din Afganistan, a anunțat un purtător de cuvânt al Downing Street, relatează AFP și Reuters, citat de AGERPRES.

Această reuniune intervine în contextul în care talibanii își continuă avansul în Afganistan și a doua zi după anunțul Londrei privind trimiterea a circa 600 de militari pentru a-i evacua pe cetățenii britanici din Afganistan.

„Prim-ministrul convoacă o reuniune în această după-amiază pentru a discuta despre situația din Afganistan", a spus purtătorul de cuvânt, fără a furniza alte amănunte.

Anterior, ministrul apărării britanic, Ben Wallace, a spus că Regatul Unit ar putea reveni în Afganistan dacă acest stat va începe să găzduiască din nou grupări precum Al-Qaida, care vor prospera și probabil vor reprezenta din nou o amenințare pentru Occident.

Talibanii au cucerit vineri al doilea și al treilea cele mai mari orașe din Afganistan, Kandahar și Herat, în timp ce ambasadele străine se pregătesc să trimită trupe pentru a evacua personalul diplomatic din capitala Kabul.

Capitala Kabul, Mazar-i-Sharif, principalul oraș din nord, și Jalalabad (est) sunt singurele trei mari orașe aflate încă sub controlul guvernului afgan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău