Afganistan | Atentat cu mașină-capcană, soldat cu 10 morți și 85 de răniți

  • 19 Septembrie 2019 09:39
Afganistan | Atentat cu mașină-capcană, soldat cu 10 morți și 85 de răniți

Un atentat cu mașină-capcană revendicat de talibani și care viza un imobil al serviciilor de informații din Qalat, în sudul Afganistanului, s-a soldat cu 10 morți și 85 de răniți, potrivit guvernatorului provinciei Zabul, informează joi AFP, potrivit Agerpres.

"În această dimineață, o mașină-capcană a vizat NDS (serviciile de informații afgane). Spitalul regional care este situat în același loc a fost distrus în atac. Zece persoane au murit și 85 au fost rănite", a declarat Rahmatullah Yarmal.

Atacul a fost revendicat de un purtător de cuvânt al talibanilor, Qari Yousuf Ahmadi: "Am întreprins un atac-martir împotriva NDS", a declarat el într-un mesaj, afirmând că clădirea vizată a fost complet distrusă.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne afgan, Marwa Amini, atacul a avut loc "în jurul orelor 05:50, cu un camion-capcană, lângă spitalul din Zabul".

Afganistanul este, în ultimele zile, scena unei serii de atacuri sângeroase revendicate majoritatea de talibani. Ele intervin în condițiile în care alegeri prezidențiale sunt programate să aibă loc în 28 septembrie.

Marți, cel puțin 48 de persoane au fost ucise în două atacuri-sinucigașe, unul împotriva unui miting electoral al președintelui Ashraf Ghani în centrul țării, altul la Kabul, vizând un centru de recrutare al armatei.

Miercuri, patru civili au fost uciși într-un atentat-sinucigaș și într-un asalt împotriva unei clădiri oficiale la Jalalabad (est).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău