Afganistan | Atac soldat cu patru morți și peste 30 de răniți pe stadionul din Lashkar Gah, revendicat de talibani

  • 23 Martie 2019 14:55
Afganistan | Atac soldat cu patru morți și peste 30 de răniți pe stadionul din Lashkar Gah, revendicat de talibani

Atacul comis sâmbătă cu explozibili amplasați pe stadionul din orașul afgan Lashkar Gah, din provincia Helmand, soldat cu patru morți și 31 de răniți, a fost revendicat de talibani, informează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor Zabihullah Mujahid și-a asumat responsabilitatea pentru explozii pe Twitter.

Circa o mie de persoane se aflau pe stadion pentru a sărbători Anul Nou Afgan și Ziua Națională a Fermierilor. Guvernatorul provinciei a fost lovit, dar are răni superficiale, potrivit unui purtător de cuvânt.

Un martor a afirmat că exploziile care s-au produs păreau să provină din corturi amenajate pentru agricultori pentru a-și expune produsele.

Manifestările, care durează mai multe zile, au fost marcate de mai multe atacuri, începând cu exploziile revendicate de Stat Islamic în capitala Kabulului, joi, și soldate cu șase morți și 23 de răniți.

Anul Nou Persan este larg sărbătorit în Afganistan, dar unii islamiști ai liniei dure se opun festivităților, spunând că sunt ne-islamice.

Helmand, sursa unei mari cantități de opiu din Afganistan, este una dintre provinciile în care insurgenții au cel mai mare control și influență, menționează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău