Afganistan: Cel puțin 28 de morți din cauza avalanșelor

  • 25 Februarie 2015 16:09
Afganistan: Cel puțin 28 de morți din cauza avalanșelor

O serie de avalanșe declanșate de ninsori puternice s-au soldat miercuri cu cel puțin 28 de morți în munții din nordul Afganistanului, notează Agerpres.

Potrivit directorului adjunct al autorității afgane de gestionare a catastrofelor, Mohammad Aslam Sayastold, cel puțin 22 de persoane au murit numai în valea Panjshir din nordul capitalei Kabul, bilanțul putându-se agrava, potrivit unui lider local care menționa 31 de morți. 

'Până acum au fost găsite 31 de trupuri neînsuflețite îngropate în zăpadă, în trei districte, alte 30 de persoane fiind prinse sub zăpadă', a declarat Abdul Rahman Kabiri, guvernatorul provinciei Panjshir. 'Am adus 300 de persoane pentru a veni în ajutorul celor prinși sub zăpadă, însă nu avem echipamentul necesar', a spus el. Circa 15 persoane au primit îngrijiri pentru degerături și alte tipuri de răni, a adăugat guvernatorul. 

Porțiuni mari din Afganistanul de Nord erau acoperite miercuri de zăpada care a căzut în ultimele 48 de ore, iarna fiind până acum blândă și fără precipitații abundente. La Kabul, unde a nins marți și miercuri, a fost afectată alimentarea cu curent electric din cauza avarierii cablurilor în pasul Salang.

Avalanșele și furtunile de zăpadă sunt frecvente în Afganistan, iar din cauza lor mor anual zeci de persoane. În 2010, o avalanșă în pasul Salang s-a soldat cu moartea a peste 160 de persoane, 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău