Afganistan: Atacatorii clădirii Parlamentului au fost uciși

  • 22 Iunie 2015 12:06

Atacul asupra clădirii Parlamentului afgan comis luni de rebelii talibani s-a încheiat prin moartea celor șapte atacatori, la capătul unui asediu de două ore, a precizat pentru AFP adjunctul purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne.

Un insurgent s-a aruncat în aer la bordul unei mașini în fața Parlamentului, apoi șase complici ai săi au au luat poziție lângă o clădire adiacentă, unde au fost uciși de forțele de securitate', a declarat Najib Danish.

Purtătorul de cuvânt al Poliției din Kabul, Ebadullah Karimi, a precizat la rândul său, citat de Reuters, că un taliban la bordul unei mașini s-a aruncat în aer în apropierea porților Parlamentului, iar alți șase atacatori s-au regrupat în apropierea clădirii, după care au fost uciși de poliție.

Toți parlamentarii sunt în siguranță, a adăugat el.

Rebelii talibani, ale căror ținte predilecte sunt armata și guvernul, au revendicat imediat atacul, pe unul din conturile lor de Twitter.

În imaginile transmise în direct de televiziuni s-a văzut cum Camera Inferioară a Parlamentului afgan este acoperită de fum, în timp ce deputații părăseau clădirea.

Rebelii islamiști și-au lansat recent 'ofensiva de primăvară', care se traduce prin lupte intense în mai multe provincii din țară, precum și printr-o serie de atacuri la Kabul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:3,09 m/s
Fri
20
Sat
21
Sun
18
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău