Afacere de familie. Cel mai bun ulei din Europa este produs în România
-
12 Aprilie 2016 19:15
O tânără a dezvoltat în Cluj o afacere începută de tatăl ei cu 16 ani în urmă, renunțând în final la locul său de muncă din București.
Familia Feliciei Tulai, este din comuna clujeană Luna, acesta produce ulei presat la rece încă din anul 1998. Felicia, în anul 2011, lucrase timp de șapte ani în domeniul leasingului, apoi a hotărât că vrea să se alăture afacerii de familie.“A fost anul în care m-am decis să îmi dau mie un an pentru a vedea dacă pot să creez un brand din munca părințiilor mei”, spune Felicia.
Înainte de venirea Feliciei, tatăl său vindea uleiul presat la rece vecinilor și prietenilor lui. Acum, garajul lor este un adevărat deposit, familia începând să producă și alte tipuri de ulei preset la rece iar produsele lor sunt prezente în mai multe magazine (magazine bio) în țară.
În acest an, uleiul Luna Solai a primit premiul “Superior Taste Award” cu o stea din aur din partea Institutului de Calitate și Gust de la Bruxelles.
Uleiul produs de familia clujeană se găsește acum în magazine din nouă județe ale țării, plus municipiul București. Sunt obținute, prin presare la rece, uleiuri de floarea soarelui, dovleac, in, nucă, rapiță și cânepă.
Acest ulei presat la rece este produs prin zdrobirea semințelor oleaginoase și presarea lor fără a fi supuse unor procese termice. Folosirea căldurii la fabricarea uleiului sporește cantitatea de produs obținută, însă rărește cantitatea de vitamine, minerale și substanțe nutritive, modifică aroma naturală, calitatea lor și aduce modificări organoleptice. Tehnologia aplicată ajută la păstrarea gustului natural, specific semințelor, și permite extragerea într-o proporție mai mare a nutrienților, antioxidanților, vitaminelor, mineralelor, comparativ cu celelalte procedee.
Sursa: www.worldwideromania.com