Aeroportul din Hong Kong a fost ocupat de protestatari. Au fost anulate toate cursele din și spre metropolă

  • 12 August 2019 13:11
Aeroportul din Hong Kong a fost ocupat de protestatari. Au fost anulate toate cursele din și spre metropolă www.hongkongfp.com

În jur de 180 de zboruri din Hong Kong spre Boston, Taipei și alte orașe au fost anulate luni din cauza protestelor care paralizează orașul de peste două luni, relatează CNN, potrivit Digi24.ro.

Conform site-ului aeroportului din Hong Kong, toate zborurile începând de luni și până marți dimineață au fost anulate. Astfel, prima cursă care urmează să se desfășoare e programată marți la 7, ora locală, spre Haikou, China, precizează sursa citată

Mii de protestatari îmbrăcați în negru au ocupat aeroportul, în timp ce alte sute se îndreaptă spre aeroport pentru a se alătura protestului. 

Poliția din Hong Kong nu a exclus folosirea de gaze lacrimogene împotriva protestatarilor din aeroport, conform purtătorului de cuvânt al instituției care a declarat că forțele de ordine vor face uz de „cele mai adecvate mijloace”.

Protestele din Hong Kong durează deja de peste două luni. Studenți, avocați, oameni de afaceri, cu toții au ieșit în stradă pentru a denunța un proiect de lege controversat. Acesta prevede ca guvernul din Hong Kong să extrădeze suspecți către țări cu care nu are acorduri în acest sens, inclusiv către China. Oamenii se tem, însă, că autoritățile de la Beijing vor profita și îi vor vâna pe oponenții politici ai regimului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău