Aeroportul din Catania s-a redeschis după sistarea temporară a activității în urma erupției vulcanului Etna

  • 17 Februarie 2021 13:12
Aeroportul din Catania s-a redeschis după sistarea temporară a activității în urma erupției vulcanului Etna

Aeroportul din Catania s-a redeschis după ce și-a sistat temporar operațiunile în urma erupției vulcanului Etna, de pe insula Sicilia, în sudul Italiei, a relatat miercuri agenția de presă italiană ANSA, potrivit DPA.

Vulcanul, situat în apropiere, a erupt timp de aproape o oră în seara precedentă. După erupție, cenușa vulcanică a fost îndepărtată de pe piste, a anunțat aeroportul marți seară.

Miercuri dimineață, în imaginile prezentate de televiziunea italiană, cerul de deasupra regiunii era din nou albastru și senin.

Autoritățile monitorizează în continuare activitatea vulcanului, dar situația este sub control, potrivit relatărilor din presă.

Etna a expulzat lavă și cenușă într-o erupție spectaculoasă, produsă, potrivit relatărilor din presă, pe versantul sud-estic al vulcanului.

Numeroși internauți au publicat imagini și înregistrări ale fenomenului natural pe rețelele de socializare în care apar un nor uriaș de fum care se înalță dinspre crater și lava care se scurge pe versant.

Norul a ajuns la o înălțime de circa 2.000 de metri, potrivit agenției de presă Adnkronos.

Nu există până în acest moment informații referitoare la pagube materiale sau persoane rănite.

Cenușa vulcanică s-a depus pe casele, străzile și terasele din oraș.

Erupțiile vulcanului Etna, cu o înălțime de 3.300 de metri, sunt un fenomen frecvent. Vulcanul din estul Siciliei este inclus pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău