Aeroportul din Bruxelles își reia activitatea

  • 04 Aprilie 2016 08:09
Aeroportul din Bruxelles își reia activitatea

Aeroportul Zaventem din Bruxelles își reia treptat activitatea, după atacurile teroriste din 22 martie, în urma cărora și-au pierdut viața 35 de persoane și alte 270 au fost rănite, transmite Rador.

 După cele trei zboruri simbolice efectuate duminică, traficul aerian pe Zaventem va fi ridicat astăzi la 20 de zboruri, dintre care 16 zboruri europene și patru zboruri intercontinentale - informează ziarul belgian "La LibreBelgique".

Brussels Airlines dorește să opereze marți peste 100 de zboruri, reprezentând aproximativ jumătate din oferta sa", a declarat GeertSciot, purtător de cuvânt al Aeroportului Zaventem. Oficialul belgian a precizat că toate celelalte zboruri vor fi în continuare operate de pe aeroporturile regionale. Spre finalul săptămânii, traficul aerian va fi completat cu peste 50 de zboruri, printre care și primul zbor spre Toronto, în Canada.

De asemenea, transportul public în Bruxelles va fi reluat treptat. Astfel, astăzi vor circula toate trenurile, care vor putea opri în toate stațiile în afară de stația de la Aeroportul Zaventem, care va rămâne închisă. Liniile de tramvai, autobuz și patru linii de metrou vor fi, de asemenea, deschise traficului, fiind restricționate însă opririle în anumite stații. În plus, accesul în toate stațiile de metrou se va face numai prin intrarea principală, mai scrie ziarul belgian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău