Aeroport din Arabia Saudită, lovit de o rachetă de croazieră. Cine se află în spatele atacului

  • 12 Iunie 2019 12:32
Aeroport din Arabia Saudită, lovit de o rachetă de croazieră. Cine se află în spatele atacului

Cel puțin 26 de persoane au fost grav rănite după ce aeroportul Abha, din Arabia Saudită, a fost lovit de o rachetă de croazieră. Potrivit Reuters, în spatele atacului se află gruparea Houthi, din Yemen.

Atacul asupra Aeroportului Abha vine la două zile după ce oficialii saudiți au anunțat că au interceptat două drone ale grupului aliat Iranului, care controlează zone extinse din Yemen, inclusiv capitala Sanaa.

Coaliția Saudită și a Emiratelor a lansat mai multe raiduri aeriene asupra unor puncte strategice ale grupării Houthi, în nordul provinciei yemenite Hajjah. În replică, rebelii au intensificat atacurile cu drone și rachete asupra regatului.

Printre cei 26 de răniți se numără și trei femei și doi copii, a declarat un purtător de cuvânt saudit. Potrivit BBC, o sursă din gruparea de rebeli a afirmat că „ținta a fost lovită cu precizie”.

Yemenul a fost devastat de un conflict care a escaladat în martie 2015, când rebelii au preluat controlul asupra vestului țării și l-au forțat pe președintele Abdrabbuh Mansour Hadi să fugă în străinătate.

Un raport ONU arată că cel puțin 7.000 de civili au fost uciși în conflict și alți 11.000 au fost răniți, iar 65% dintre decese au fost cauzate de loviturile aeroene lansate de coaliția condusă de saudiți.

sursa: digi24

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău