Adunarea Națională „Moldova Europeană” va fi organizată în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, dar și în peste 30 de capitale și orașe europene

  • 16 Mai 2023 09:49
Adunarea Națională „Moldova Europeană” va fi organizată  în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, dar și în peste 30 de capitale și orașe europene

Adunarea Națională „Moldova Europeană” va fi organizată duminică, 21 mai, începând cu ora 11, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, dar și în peste 30 de capitale și orașe europene, a anunțat astăzi secretarul de stat al Guvernului, Artur Mija, președintele grupului de organizare a evenimentului, într-o conferință de presă, transmite Radio Chișinău.

Instituțiile statului vor preveni orice încercare de violență și vor  asigura ordinea și liniștea în societate, a subliniat Artur Mija.

Evenimentul din 21 mai va cuprinde în prima parte discursuri și adresări către cetățeni, iar în a doua un program artistic, programul integral urmând să fie anunțat în câteva zile.

Cetățenii din diasporă pot să găsească orașele și locațiile unde se vor organiza manifestații pe site-ul moldovaeuropeană.md (https://moldovaeuropeana.md/)

Totodată, Guvernul informează că pe 21 mai transportul public din Capitală va circula în mod obișnuit, dar nu va trece prin PMAN. Numărul de troleibuze și autobuze va fi suplinit.

Adunarea Națională „Moldova europeană” a fost lansată la inițiativa președintei Maia Sandu, cu scopul ca cetățenii să transmită mesajul întregii lumi că R. Moldova este europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău