Adunarea Generală a Procurorilor, amânată din cauza contestațiilor unor procurori care nu au trecut evaluarea Comisiei Pre-Vetting

  • 23 August 2023 13:58
Adunarea Generală a Procurorilor, amânată din cauza contestațiilor unor procurori care nu au trecut evaluarea Comisiei Pre-Vetting

După trei ore de la începutul întrunirii, Adunarea Generală a Procurorilor, care urma să aleagă astăzi cinci membri în Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) a fost amânată. Motivul deciziei ține de contestațiile depuse de trei procurori care nu au trecut testul Comisiei Pre-Vetting, transmite Radio chișinău.

Este vorba despre contestațiile depuse de Vitalie Codreanu, Cristina Gladcov și Anatolie Gîrbu, ale căror cereri ar urma să fie reevaluate. 

Decizia amânării a fost susținută cu votul a 258 de procurori din cei 466 prezenți la adunare.

La începutul întrunirii, ministra Justiției Veronica Mihailov-Moraru a venit cu un cuvânt de salut, menționând misiunea procurorilor, ca fiind extrem de importantă, mai ales că șase din cele nouă recomandări ale Comisiei Europene țin de reforma justiției.

Ea a declarat că societatea așteaptă progrese efective și a subliniat că Ministerul Justiției, a oferit sprijinul necesar pentru perfecționarea instrumentelor cu care procurorii să activeze pentru aplicarea uniformă a legii și a practicilor în domeniu.

Potrivit legislației, Adunarea urmează să aleagă cinci membri în CSP, unul din partea Procuraturii Generale și patru din partea procuraturilor teritoriale și specializate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău