Adriana Bețișor, procurorul care a gestionat dosarul Filat, a scris cerere de demisie din organele Procuraturii (ZDG)

  • 06 August 2019 16:56
Adriana Bețișor, procurorul  care a gestionat dosarul Filat, a  scris cerere de demisie din organele Procuraturii (ZDG)

Adriana Bețișor, șefa adjunctă a Procuraturii Anticorupție a depus cerere de eliberare din organele Procuraturii. Cererea a fost depusă marți, 6 august 2019, pe numele procurorului general interimar, Dumitru Robu.

După demisia lui Viorel Morari din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor a deținut, pentru o scurtă perioadă funcția de șef interimar al Procuraturii Anticorupție, însă și-a dat demisia la începutul lunii iulie. Ea a continuat să exercite funcția de șef adjunct al Procuraturii Anticorupție.

Informația despre faptul că Adriana Bețișor a depus cerere de eliberare din organele procuraturii a fost confirmată pentru ZdG de către reprezentanți ai Procuraturii Generale. Cererea de eliberare din funcție a fost depusă marți, 6 august 2019, pe numele procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Adriana Bețișor este procurora care a instrumentat în ultimii ani mai multe dosare privind frauda bancară, dar și cea care a gestionat dosarul penal în care fostul premier Vladimir Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, în urma unui denunț depus de către Ilan Șor.

Adriana Bețișor a fost numită în funcția de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție, prin ordinul procurorului general Valeriu Zubco, la 14 iunie 2011.

În prealabil, la 7 iunie 2011, Bețișor, împreună cu alți doi colegi de la Inistitul Național al Justiției, Dumitru Obadă și Octavian Iachimovschi, au participat și câștigat concursul anunțat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru ocuparea funcțiilor vacante de procuror în cadrul PA. Cei trei candidați, conform legii cu privire la Procuratură, fiind absolvenți ai INJ, au fost admiși la concurs fără susținerea examenului de capacitate, în baza notelor din atestatul de absolvire al INJ, acolo unde Adriana Bețișor avea indicată media generală – 9,76. Bețișor a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, iar în 2009 a fost înmatriculată la INJ.

Citiți și: (doc, foto, video) Cariera, averea și dosarele Adrianei Bețișor

ZdG a scris anterior că, în decembrie 2015, părinții procurorei Adriana Bețișor, care locuiesc în comuna Cuhnești, r. Glodeni, au cumpărat o casă cu două niveluri, finalizată în proporție de 84%, la marginea Chișinăului. „E o casă a membrilor familiei”, declara atunci, Adriana Bețișor.

Sursa:ZDG

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău