Adriana Bețișor, ACUZATĂ că ar fi încălcat prezumția de nevinovăție în privința lui Vlad Filat

  • 18 Octombrie 2016 15:47
Adriana Bețișor, ACUZATĂ că ar fi încălcat prezumția de nevinovăție în privința lui Vlad Filat

La Chișinău marți, 18 octombrie, a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul fostului premier Vlad Filat.

Avocatul lui Vlad Filat a anunțat că a fost acceptată audierea omului de afaceri și politicianului Ilan Shor, cel care a scris un autodenunț în a cărui bază a și fost arestat Vlad Filat.

La ședința de astăzi magistrații au examinat o cerere a avocaților de a fi schimbat procurorul care instrumentează cazul. Avocatul Igor Popa o acuză pe procurora Adriana Bețișor că ar fi încălcat prezumția de nevinovăție în privința lui Vlad Filat.

Judecătorii au respins cererea, iar Adriana Bețișor nu a comentat acuzațiile. Procurorii au lipsit, în general, de la a doua parte a ședinței, motiv pentru care a fost amânată.

Totodată, avocatul a anunțat că instanța a admis cererea ca să fie audiat repetat Ilan Shor, dar a respins audierea alor martori ai apărării, printre care controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, arestat și cercetat pentru fraudă și spălare de bani în proporții deosebit de mari, prin băncile din R. Moldova

Amintim că fostul premier a fost reținut acum un an, fiind învinuit de Ilan Shor că ar fi estorcat de la el mită și bunuri în valoare de aproximativ 250 de milioane de dolari.

În luna iunie, Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupție și trafic de influență, acum dosarul fiind examinat în instanța ierarhic superioară.

Fostul premier Vlad Filat pledează nevinovat și susține că este un dosar politic, la comanda rivalului său politic Vlad Plahotniuc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:5,66 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău