Adrian Dupu: Ajutorul României pentru Republica Moldova nu ține cont de preferințele politice ale cetățenilor

  • 19 Martie 2021 08:10
Adrian Dupu: Ajutorul României pentru Republica Moldova nu ține cont de preferințele politice ale cetățenilor

Adrian Dupu, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, spune că ajutorul României pentru țara noastră este unul necondiționat, dezinteresat și nu ține cont de preferințele politice ale cetățenilor moldoveni. Oficialul de la București a dat drept exemplu vaccinurile anti-COVID-19 oferite în calitate de donație de România, care au fost repartizate atât în regiunea transnistreană, cât și în sudul țării, în autonomia găgăuză , notează IPN.

Noul secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României s-a arătat dezamăgit de faptul că proiectele României sunt mai puțin promovate la nivel mediatic în Republica Moldova, iar din acest motiv moldovenii cunosc prea puține despre ajutoarele românești.

„România face foarte mult, dar se știe foarte puțin. Ajutorul României s-a simțit foarte mult, în special, în această perioadă neagră pentru întreaga omenire. Vaccinurile din partea României au fost primele vaccinuri pe care Republica Moldova le-a primit, ajutoarele constând din medicamente și echipamente medicale au făcut și ele diferența. Nu a existat un ajutor mai consistent din partea nimănui pentru Republica Moldova. Dar despre asta se vorbește puțin la început și gata”, a spus Adrian Dupu în cadrul emisiunii  „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Mai mult, Adrian Dupu spune că Bucureștiul oferă necondiționat ajutor Republicii Moldova, indiferent de culoarea politică a Guvernelor de la Chișinău și fără a discrimina cetățenii moldoveni pe criteriul preferințelor lor politice.

„România a susținut mereu Republica Moldova fără să țină cont de situația politică de aici, noi am susținut cetățenii. Pentru noi nu contează ce se întâmplă la nivel politic, important e cetățeanul, indiferent de preferințele lui politice. Vaccinurile au plecat și la Tiraspol, și în Găgăuzia. Grădinițele au fost construite pentru toți”, a mai spus Adrian Dupu.

Adrian Dupu a preluat la începutul lunii funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Anterior, acesta a deținut funcția de secretar de stat al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor din România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău