Adresarea Maiei Sandu către cetățeni: Împreună trebuie să oprim această tentativă de uzurpare a puterii de stat

  • 04 Decembrie 2020 19:53
Adresarea Maiei Sandu către cetățeni: Împreună trebuie să oprim această tentativă de uzurpare a puterii de stat

Președintele ales Maia Sandu s-a adresat cetățenilor la postul public de televiziune Moldova 1. Ea a spus că situația în Republica Moldova este gravă, referindu-se la epidemia de COVID-19, dar și la starea economică proastă și denunță faptul că în aceste circumstanțe în Parlament se întâmplă „lucruri rușinoase”.

Președintele ales a declarat că actualul Parlament nu e legitim, iar poporul trebuie să aleagă alt Legislativ. În adresarea sa, Maia Sandu a criticat din nou legile votate de deputații Partidului Socialiștilot și din cei de la Pentru Moldova, din care fac parte și deputații Șor. La postul public de televiziune, Maia Sandu a îndemnat cetățenii să iasă duminică la protest în Piața Marii Adunări Naționale și să ceară alegeri parlamentare anticipate.

Ea a solicitat cetățenilor să respecte normele sanitare la protest.

„Ieri, majoritatea PSRM-Șor a votat în mare grabă mai multe legi antipopulare, cu încălcarea Constituției. În legea bugetului, care a fost votată în trei minute fără nicio dezbatere, nu se găsesc suficienți bani pentru medicină, agricultură sau antreprenor(...) Planurile noi majorități nu se opresc aici. Se încearcă punerea în fruntea tuturor instituțiilor statului a oamenilor lui Dodon și Șor. Vor să păstreze acest Parlament încă doi ani, pentru a-și proteja schemele și hoții. Acest Parlament trebuie să plece. Împreună trebuie să oprim această tentativă de uzurpare a puterii de stat. Duminică vom organiza cu cetățenii o consultare, vom ieși cu o inițiativă de oprire a uzurpare puterii în stat”, a declarat președintele ales.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
2
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Fri
2
Sat
4
Sun
8
Mon
6
Tue
2

Curs oficial BNM 22 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1921 0.0966
USD 17.4521 0.0371
RON 4.3476 0.0194
UAH 0.6167 0.0002
RUB 0.2364 -0.0003
Arhivă Radio Chișinău