Administratorii ai peste 500 de clădiri au solicitat conectare la încălzire

  • 29 Octombrie 2020 09:59
Administratorii ai peste 500 de clădiri au solicitat conectare la încălzire

Peste 530 de clădiri din municipiul Chișinău, racordate la sistemul centralizat de termoficare, au fost conectate deja la încălzire. Printre acestea se regăsesc 137 de grădinițe, 36 de școli, 31 de instituții medicale, 204 blocuri locative și 88 de agenți economici, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Termoelectrica, procedura de conectare la energia termică pentru încălzire a fost lansată la solicitare, încă de la sfârșitul lunii septembrie. Veaceslav Eni, director general al Termoelectrica, susține că angajații întreprinderii se află în dialog permanent cu consumatorii, pentru a le oferi suportul necesar în procedura de conectare.

Blocurile locative care dispun de permis de conectare pot beneficia oricând de căldură, la solicitarea gestionarilor fondului locativ. Procedura de conectare la căldură este simplă și durează maximum trei ore.

După conectarea clădirilor la încălzire, fiecare gestionar are posibilitatea să micșoreze debitele sau să sisteze agentul termic în dependență de confortul termic necesar din clădire, conform temperaturii aerului de afară și doleanțele locatarilor.

Anterior și Primăria Chișinău a informat despre faptul că locuitorii municipiului pot solicita conectarea locuințelor la sursa centralizată de încălzire fără a aștepta o decizie oficială în acest sens.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău