Aderarea la UE și provocările de securitate din regiune, subiecte discutate la întrevederea premierilor Dorin Recean și Marcel Ciolacu la București

  • 18 Iunie 2023 10:50
Aderarea la UE și provocările de securitate din regiune, subiecte discutate la întrevederea premierilor Dorin Recean și Marcel Ciolacu la București

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a făcut sâmbătă, 17 iunie, o vizită privată la București, în cursul căreia s-a întâlnit cu noul prim-ministru al României, Marcel Ciolacu, scrie Radio Chișinău.

Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea economică dintre cele două țări, sprijinul pe care România îl oferă Rep. Moldova în calea spre aderare la UE, dar și despre provocările de securitate din regiune odată cu invazia nejustificată a Federației Ruse în Ucraina, după cum a transmis pentru TVR Moldova jurnalistul TVR, Vlad Ungar. 
 
Dorin Recean este primul șef de Guvern cu care a discutat premierul Marcel Ciolacu, după învestire. În timpul discursului ce a precedat votul de învestitură a cabinetului său, Marcel Ciolacu a subliniat că România va rămâne garantul integrării europene a Rep. Moldova, a securității și stabilității sale.
 
Purtătorul de cuvânt al Guvernului Rep. Moldova, Daniel Vodă, a comunicat anterior pentru presa de la Chișinău că vizita lui Dorin Recean este una privată și că întrevederea cu Marcel Ciolacu este una firească, între prieteni.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău