Aderarea Bulgariei la Spațiul Schengen, sprijinită de europarlamentari din tote grupurile politice

  • 22 Februarie 2018 12:33
Aderarea Bulgariei la Spațiul Schengen, sprijinită de europarlamentari din tote grupurile politice

Europarlamentari din toate grupurile politice din Parlamentul European și-au exprimat sprijinul ferm pentru aderarea Bulgariei la Spațiul Schengen, în timpul unei audieri în cadrul Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne privind viitorul Schengen, la care au participat comisarul pentru Migrație, Afaceri Interne și Cetățenie, Dimitris Avramopoulos, ministrul de interne al Bulgariei, Valentin Radev, și directorul Agenției Europene pentru Gestionarea Operațională a Sistemelor Informatice la Scară Largă, în Spațiul de Libertate, Securitate și Justiție, Krum Gurkov.

Europarlamentarul bulgar Emil Radev (PPE-GERB), a fost prezent, de asemenea, la discuție, precizând că Parlamentul European a susținut în mod repetat aderarea Bulgariei la Schengen, iar Comisia Europeană a confirmat îndeplinirea tuturor criteriilor tehnice, subliniind că acestea sunt singurele criterii de aderare.

Emil Radev a adăugat că Bulgaria aplică pe deplin legislația Schengen și utilizează în mod activ Sistemul de Informații Schengen.

"Bulgaria este de fapt un stat Schengen, însă din motive politice nu există nicio decizie în unele state membre de a ridica controlul intern", a afirmat europarlamentarul bulgar. El și-a exprimat dezamăgirea că legile și reglementările europene nu sunt respectate de către țările care sunt date de obicei drept exemplu și că se permite ca politica să conducă la încălcarea regulilor.

În încheiere, Emil Radev a solicitat ca în locul discuțiilor referitoare la domeniul de aplicare teritorială a Schengen, la sfârșitul acestui an să fie marcată aderarea Bulgariei la spațiul Schengen. 

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,63 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău