Acuzații grave pentru Marine Le Pen cu o săptămână înaintea turului II. Raportul OLAF primit de procuratura din Paris

  • 17 Aprilie 2022 18:52
Acuzații grave pentru Marine Le Pen cu o săptămână înaintea turului II. Raportul OLAF primit de procuratura din Paris

Procuratura din Paris a comunicat duminică agenției dpa că a primit un raport din partea OLAF (Oficiul European de Luptă Antifraudă) în care Marine Le Pen, candidata de extremă dreaptă la președinția Franței, este acuzată de deturnare de fonduri, transmite hotnews.ro.

Procurorii examinează în prezent documentul emis în 11 martie, precizează sursa citată.

Turul al doilea al alegerilor prezidențiale, în care Le Pen se confruntă direct pentru a doua oară cu actualul președinte, Emmanuel Macron, va avea loc în 24 aprilie.

Site-ul de investigații Mediapart a publicat sâmbătă fragmente din raport, în care OLAF precizează că este vorba de fonduri europene în valoare de 137.000 de euro, pe care se presupune că Le Pen le-a deturnat în timpul mandatelor ei de eurodeputată, între 2004 și 2017, potrivit Agerpres.

Avocatul politicienei, Rodolphe Bosselut, citat de Mediapart, a respins acuzațiile, iar Le Pen și-a rezervat dreptul de a-i acționa în instanță pe foștii ei asistenți sau furnizori de servicii care ar putea să fi comis fapte penale fără știrea ei.

Bosselut a criticat momentul în care au apărut dezvăluirile, cu numai o săptămână înaintea scrutinului decisiv.

Potrivit Mediapart, raportul OLAF se referă și la alți foști europarlamentari din Adunarea Națională (RN, Rassemblement National), formațiunea politică franceză care o susține pe Marine Le Pen: tatăl acesteia, Jean-Marie Le Pen, fostul ei partener, Louis Aliot, și Bruno Gollnisch, fost vicepreședinte al partidului. În total, OLAF a stabilit că ei au deturnat 486.000 de euro.

Aliot, acum primar la Perpignan, în sudul Franței, a respins și el acuzațiile în declarații făcute duminică postului de radio Franceinfo.

Nu este prima oară când se vehiculează acuzații de acest gen împotriva reprezentanților Adunării Naționale, reamintește dpa. Asistenți ai europarlamentarilor din acest partid, plătiți de Parlamentul European, au fost suspectați în trecut că nu și-au desfășurat de fapt activitatea pentru această instituție a Uniunii Europene, ci pentru RN.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău