Actrița Tamara Buciuceanu a murit

  • 15 Octombrie 2019 18:00
 Actrița Tamara Buciuceanu a murit

Actrița Tamara Buciuceanu a murit, marți, la vârsta de 90 de ani.

Informația a fost confirmată de reprezentanți ai Spitalului Elias, pentru AGERPRES.

Actrița Tamara Buciuceanu-Botez, a fost transportată de urgență la Spitalul Elias din București, pe 2 octombrie, în secția de Terapie Intensivă, internarea survenind pe fondul unei boli cardiace mai vechi, care s-a acutizat.

Personalitate unică, Tamara Buciuceanu-Botez a scris pagini de istorie, interpretând roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune și film, în cei peste 65 de ani de carieră.

Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei românești", Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi", în regia lui Horea Popescu, Chirița din „Chirița în provincie", în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii", în regia lui Nicolae Corjos.

De asemenea, Tamara Buciuceanu a făcut o carieră impresionantă și în Televiziune, memorabile fiind cupletele sale din programele de Revelion. În cei peste 65 de ani de activitate a jucat pe scenele mai multor teatre din București, precum Teatrul Giulești (actualul Odeon, unde a debutat în piesa „Marfă din Makkar'“), Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra, Teatrul Național „I.L. Caragiale“ și Teatrul de Operetă, într-o serie de roluri, principale sau secundare, îndrăgite de public: „Pălăria florentină“, „Gaițele“, „Contesa Maritza“, „Văduva veselă“, „Lăsați-mă să cânt“, „Vânzătorul de păsări“, „Voievodul țiganilor“, „Sânge vienez“, „Marco Polo“, „My Fair Lady“, „Nepotul“, „Azilul de noapte“, „Joc de pisici“, „Titanic vals“, „Interviu“, „Rețeta fericirii“, „Tartuffe“, „Dimineață pierdută“, „Somnoroasa aventură“, „Romeo și Julieta la început de noiembrie“, „Scaunele“, „Cumetrele“, „Doctor fără voie“, „Domnișoara Nastasia“, „Mamouret“, „Însemnările unui necunoscu“, „Așteptând la arlechin“, „Divorțul de aur“, „Aplauze... aplauze“.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău