Actorul și cântărețul Vakhtang Kikabidze s-a stins din viață: Avea 85 de ani

  • 15 Ianuarie 2023 19:34
Actorul și cântărețul Vakhtang Kikabidze s-a stins din viață: Avea 85 de ani

Cântărețul, actorul, regizorul și laureatul numeroaselor concursuri internaționale de muzică și festivaluri internaționale de film, Vakhtang Kikabidze, s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani, informează Meduza.

Vakhtang Kikabidze a fost unul dintre cei mai populari cântăreți pop din URSS. Și-a început cariera muzicală în 1959, cântând în mai multe trupe. Printre cele mai cunoscute melodii ale sale se numără „Seeing Love”, „Chito-Gvrito”, „Heartless”, „Memory”, „My Years” și „Father’s Song”.

Kikabidze a fost Artist al Poporului URSS și Georgia. Și-a făcut debutul în cinematografie în 1966 cu filmul „Întâlnire în munți”, de Nikolai Sanishvili.

Din 2008, când Rusia a invadat Georgia, Vakhtang Kikabidze nu a mai ținut concerte în Federația Rusă.

În octombrie 2020, Kikabidze a fost ales în cel de-al zecelea Parlament georgian pe lista de partid a blocului electoral Mișcarea Națională Unită – Opoziția Unită „Putere în unitate”.

În 1981, Vakhtang Kikabidze a regizat comedia „Fii sănătos, dragă!”, bazată pe propriul scenariu, care a câștigat Marele Premiu la Festivalul de la Gabrovo în 1983. În 1985, Kikabidze a turnat filmul „A Man and All the Rest”, unde a jucat rolul principal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău