Activitatea trenurilor suburbane nu va fi suspendată

  • 05 Februarie 2021 10:35
Activitatea trenurilor suburbane nu va fi suspendată

Circulația trenurilor pe rutele suburbane și locale nu va mai fi suspendată, așa cum anunțase anterior Întreprinderea de Stat Calea Ferată a Moldovei (CFM).

Această prevedere a fost exclusă din planul de acțiuni pe termen scurt al CFM, prezentat în cadrul ședinței Comisiei parlamentare economie buget și finanțe, la solicitarea deputaților Platformei DA, Stela Macari și Alexandr Slusari, potrivit unui comunicat al formațiunii. Întreprinderea se confruntă cu grave probleme de gestionare, având datorii de aproape jumătate de miliard de lei, inclusiv la plata salariilor, și cheltuieli nejustificate, după cum arată un raport de audit al Curții de Conturi.

Deputații Platformei DA au atras atenția că suspendarea circulației trenurilor ar putea avea un impact social negativ, arătând că nu s-a calculat câți pasageri ar rămâne fără posibilitatea de a se deplasa și câți agenți economici ar fi afectați. Totodată, nu s-a estimat ce economii s-ar putea face, odată cu oprirea circulației.

Amintim că Parlamentul a votat ieri constituirea unei Comisii de anchetă ce ar urma să analizeze situația de la CFM. Deputații s-au acuzat reciproc de starea în care a ajuns întreprinderea. Comisia va fi constituită din zece membri și va fi condusă de deputatul PSRM, Oleg Lipski.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău