Activitatea platformelor electronice de taxi va fi eficientizată

  • 21 August 2023 14:28
Activitatea platformelor electronice de taxi va fi eficientizată

Cabinetul de miniștri a avizat astăzi pozitiv un proiect de lege care prevede modificări la mai multe acte normative ce se referă la digitalizarea serviciilor de transport rutier în regim de taxi, transmite MOLDPRES.

Proiectul de lege își propune să asigure utilizarea eficientă a sistemelor electronice de management, de plasare și recepționare a comenzilor și a plăților pentru serviciile de transport rutier în regim de taxi.

Astfel, se urmărește ca serviciile de transport taxi să devină mai transparente, plățile pentru acestea să fie efectuate în mod corect și, în același timp, să fie protejate datele cu caracter personal ale tuturor cetățenilor care utilizează taxiul ca mijloc de transport.

Implementarea proiectului va contribui la identificarea și fiscalizarea veniturilor real obținute din prestarea serviciilor de transport în regim de taxi și la informarea corectă a beneficiarilor despre tariful pe kilometru și pe oră, tariful de pornire sau costul altor servicii auxiliare prestate, asigurând astfel responsabilizarea operatorilor de transport în prestarea unor servicii de calitate.

„Am dat aviz pozitiv la proiectul de lege care reglementează mai bine activitatea platformelor electronice de taxi. Nu vom tolera transmiterea de date ale cetățenilor noștri în afara țării. În același timp, pentru mai multă transparență financiară, prestatorii vor avea obligația să se înregistreze legal pe teritoriul țării. Acest pas va responsabiliza operatorii care oferă servicii de transport în regim de taxi și va asigura servicii rapide și corecte pentru toți cetățenii”, a afirmat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

De asemenea, sunt înaintate propuneri de sancționare pentru prezentări întârziate sau intenționat eronate a informației trimestriale despre efectuarea transportului rutier în regim de taxi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:7,72 m/s
Fri
10
Sat
10
Sun
10
Mon
6
Tue
4
Arhivă Radio Chișinău