Activitatea CNAM și beneficiile asigurării medicale obligatorii, prezentate cetățenilor la Ziua Ușilor Deschise

  • 09 Septembrie 2022 19:30
Activitatea CNAM și beneficiile asigurării medicale obligatorii, prezentate cetățenilor la Ziua Ușilor Deschise

Numeroase persoane au manifestat interes față de activitatea CNAM și au aflat din prima sursă informații utile despre asigurarea medicală obligatorie. Acest lucru a fost posibil în cadrul Zilei Ușilor Deschise la CNAM, eveniment organizat vineri, 9 septembrie, în ajunul aniversării a 21-a de la fondarea companiei.

Sărbătorim ziua CNAM prin transparență și deschidere față de oameni, susține directorul general al companiei, Ion Dodon. „Dorim ca prin această inițiativă să prezentăm activitatea CNAM, pentru că de-a lungul acestor 21 de ani, atribuțiile companiei au evoluat mult, în funcție de evenimentele ce s-au perindat. De exemplu, criza pandemică, criza refugiaților și cea energetică au pus sarcini noi pe umerii companiei. Dorim ca oamenii să cunoască cum sunt utilizați banii lor. În același timp, am vrut să aflăm care sunt problemele cu care se confruntă cetățenii la accesarea serviciilor medicale”, a menționat Ion Dodon.

Vizitatorii au aflat informații noi și utile legate de asigurarea medicală obligatorie, modul în care să-și verifice online statutul în cadrul sistemului de asigurare medicală obligatorie, la ce medic de familie sunt înregistrați, informații despre prestatorii de servicii și modul în care sunt contractați aceștia. Unele persoane au relatat despre dificultățile cu care se confruntă atunci când apelează la serviciile medicale și au primit răspunsuri pentru problemele puse în discuție.

De asemenea, vizitatorilor le-au fost oferite materiale informaționale despre beneficiile asigurării medicale obligatorii.

În cadrul evenimentului, oaspeții au avut parte de o excursie în incinta companiei, au văzut pe viu cum răspund reprezentanții Serviciului telefonic Info CNAM la apelurile oamenilor.

Cei care au trecut astăzi pragul companiei au făcut și poze la scările de fontă – adevărate piese de muzeu, cu o valoare istorică de peste 100 de ani, precum și alături de logo-ul CNAM care are dimensiunile unui perete și este executat manual, în tehnica string art. Vizitatorii spun că au rămas impresionați de clădirea CNAM, istoricul ei și personalul care se străduiește să păstreze toate elementele arhitectuale specifice edificiului vechi – monument de arhitectură de conotație națională, inclus în registrul monumentelor de istorie și cultură al mun. Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău